Työt jotka ovat pintaa syvemmällä.

--
 
 
 

Salaojitus

Salaojitus laadukkaasti. Rakennusten salaojitus ja salaojien saneeraus onnistuu Hulexilta vankalla ammattitaidolla. Meiltä löytyy kaikki tarvittava kalusto ja tietotaito urakan suorittamiseen alusta loppuun. Koko urakan tilaaminen yhdeltä toimijalta säästää aikaa ja vaivaa, kun ei tarvitse yhteen sovittaa aikatauluja ja odotella eri toimijoiden työn valmistumista. Ota siis meihin yhteyttä ja tilaa maksuton arviointi salaojituksesta. Teemme salaojituksia ja niiden saneerausta pääasiassa rivi- ja omakotitaloihin. Toimialuettamme on Etelä-Pohjanmaa ja Uusimaa.

Salaojitus ja huomioitavat asiat

Huonosti tehty tai tukkeutunut salaojitus voi aiheuttaa kosteusvaurioita koko rakennukseen. Sen seurauksena huoneilmaan voi tulla terveydelle haitallisia homeitiöitä, jotka ilmenevät ikävänä hajuna. Salaojien uusiminen tulee kyseeseen viimeistään siinä vaiheessa kun rakennuksen kellariin nousee vesi ja rappaus alkaa hilseillä.

Salaojat kannattaa tarkastuttaa, jos rakennuksen kellaritilat halutaan ottaa asuin käyttöön. Tällöin kellaritilaan voidaan lisätä salaojien uusinnan ohella myös lämmöneristys. Käytämme tähän tarkoitukseen sopivaa Isodrän salaojittavaa lämmöneristystä. Tämä eristys myös samalla kuivattaa rakenteen, jolloin koneellinen kuivatus ei ole tarpeen.

Yleisimpiä salaojien tukkeutumisen syitä ovat puiden juuret ja hiekka. Vielä 90-luvun puoliväliin asti salaojissa käytettiin verrattain ohuita putkia, jotka tukkeutuvat helpommin kuin nykyiset vahvemmat ja paksummat putket. Tämän vuoksi vanhempien rakennusten salaojitus tulee tarkastuttaa ja tarpeen vaatiessa uusia tai korjauttaa. Nykyään salaojissa käytetään 110mm paksuista jäykkää putkea, joka kestää ulkoista painetta paljon paremmin. Silti uusienkin talojen salaojien kunto suositellaan tarkastuttamaan viiden vuoden välein.

Uusi salaojitus aloitetaan projektin tarvekartoituksella. Kartoituksessa tutkimme salaojien yleiskunnon ja muun muassa lisälämmöneristyksen tarpeet. Samalla tutkitaan minne salaoja laskee, laskeeko se avo-ojaan vai perusvesikaivoon tai likakaivoon. Nykyään salaojiin laitetaan aina tarkistuskaivot rakennuksen jokaiseen kulmaan, joiden avulla salaojien kunnon määrittely on suhteellisen helppoa. Vanhemmissa rakennuksissa näitä kaivoja ei välttämättä ole lainkaan tai sitten omistajat eivät tiedä niiden sijaintia. Tällöin kaivojen etsintä vie hieman enemmän aikaa ja vaatii kaivuutöitä.

Salaojituksen kaivuutyöt

Itse kaivuutyö aloitetaan kaivamalla seinänvierus auki kaivinkoneella. Perusmuurin tila tutkitaan ja mahdolliset halkeamat ja kolot korjataan. Tämän jälkeen perusmuuriin ja anturan yhtymäkohtaan tehdään viiste. Tarvittaessa laitamme lisälämmöneristystä varten Isodrän-levyt muuria vasten. Seuraavaksi kuopan pohjalle lisätään sora ja suodatinkankaat, jonka jälkeen seinänvierus täytetään maa-aineksella. Noin 40 cm syvyyteen maanpinnasta lisätään vielä routaeristys eli styrox-levyä. Työ viimeistellään asiakkaan haluamilla maanrakennustöillä

Työn kesto vaihtelee aina kohteen mukaan, mutta esimerkiksi omakotitalon salaojien saneeraus valmistuu yleensä kahdessa viikossa työn aloittamisesta.

Ota yhteyttä ja tilaa salaojitus luotettavalta ammattilaiselta – varmistamme että salaojat tehdään kunnolla.

VANTAA
puh. 045 256 2966

SEINÄJOKI
puh. 050 573 8469