Työt jotka ovat pintaa syvemmällä.

---
 
 
 

Salaojien kuvaus

Salaojien kuvaus laadukkaasti. Tilaa salaojien kuvaus salaojien ammattilaiselta Hulexilta. Teemme kuvauksia Uudenmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueella omakotitaloihin ja rivitaloihin.

Salaojat tulee kuvauttaa tasaisin väliajoin, koska niiden kunto vaikuttaa suoranaisesti rakennuksen sisätilan ilmanlaatuun. Tukkeutuneet salaojat aiheuttavat kosteutta rakennukseen, joka voi ilmetä homeena, tunkkaisena ilmana tai pahana hajuna. Kun salaojat ovat kunnossa, on sisätilojen ilmanlaatu hyvä. Tarkastus on hyvä tehdä viimeistään siinä vaiheessa kun kellariin alkaa nousta vettä tai huomaa muita viitteitä kosteudesta. Salaojien kartoitus pitää tehdä myös silloin, jos talon kellarikerrosta ollaan muuttamassa asuinkäyttöön. Salaojien kuvauttaminen ennen talon myymistä taas voi olla hyvä myyntivaltti. Tällöin talon ostaja tietää, että ainakin sillä saralla rakennus on kunnossa, eikä ole odotettavissa ikäviä yllätyksiä.

Salaojat voivat tukkeutua esimerkiksi puiden juurien tai hiekan takia, joten on suositeltavaa tarkastuttaa niiden toimivuus aina viiden vuoden välein. Näin toimimalla mahdolliset tukkeen aiheuttajat huomataan varhaisessa vaiheessa ja ne on helpompi poistaa. Monesti pelkkä huuhtelu riittää avaamaan putken eikä suurempia toimenpiteitä vaadita.

Salaojien kuvaus ammattitaidolla

Salaojien kuvaus on nykyään helppoa salaojiin asennettujen tarkistuskaivojen ansiosta. Kuitenkin vanhemmissa rakennuksissa tarkastuskaivoja ei välttämättä ole tai niiden sijaintia ei tiedetä. Näissä tapauksissa kuvaus vaatii kaivuutöitä.

Salaojien kuvaus suoritetaan putkien kuvaukseen tarkoitetulla videokameralla. Kuvaukseen sisältyy esimerkiksi pudotusventtiilin, perusvesikaivon / likakaivon sekä patoventtiilin toiminnan tarkastaminen. Kuvauksen jälkeen annamme videon asiakkaalle muistitikulla. Annamme myös raportin mahdollisista löydöksistä. Vikojen löytyessä voimme antaa tarjouksen korjaustyöstä.

Salaojien kuvauksen kesto riippuu tarkastuskaivojen sijainnista. Uudemmissa rakennuksessa, joissa kaivot löytyvät helposti ja putkissa on sileät sisäpinnat, voi kuvaus onnistua yhdessä tunnissa. Rakennuksissa, joissa kaivoa joudutaan etsimään, voi kuvaus kestää jopa viidestä kuuteen tuntia.

Salaojat kuvataan kaapelin päässä sijaitsevalla videokameralla. Kamera on kiinnitetty 35 metriä pitkään kaapeliin. Tarkastuskaivojen tulee olla rakennuksen jokaisessa kulmassa, joten kaapelin pituus yleensä riittää. Kuvauskalustomme mahdollistaa myös muiden kuin salaojaputkien kuvaamisen. Käytössämme oleva kamera on vesitiivis, joten voimme kuvata myös viemärit ja ilmanvaihtokanavat. Kuvattavan putken tulee olla halkaisijaltaan vähintään 45mm.

Ota yhteyttä Hulexiin ja tilaa salaojien kuvaus osaavalta toimijalta. Vastaamme mielellämme mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

"Salaojaremontti"

Noin vuosi salaojaremontin jälkeen kiinteistön uusi omistaja kuvautti putket.
Salaojiin oli yhdistetty sadevesiputket "salaojaremontin" yhteydessä.
Salaojat toimivat tehokkaana perustusten kastelujärjestelmänä.